SUW-O-W!

Postavljena sem bila pred izziv. Baje so naredili avto, ki naj bi pokril vse plati mojega lajfa. Nekajkrat sem ga že srečala na cesti in priznam – zaradi njegovega izgleda, sem se dejansko obrnila prek ramena. Kako pa novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross pokrije moje potrebe dinamičnega lajfa pa sem lahko stestirala, ko se mi je nasmehnila sreča in sem z njim preživela en izjemen vikend.

Citroen7
Plan?

  1. Moje punce peljem v Trst na kavo. Da vidimo, koliko se nas lahko spoka v ta avto.
  2. En dan se hočem samo vozit po mestu in uživat v ambientu, ki ga avtomobil ponuja.
  3. Definitivno ga je potrebno stestirat na mojem domačem terenu. Da vidimo, če so hribi poznani tudi tej žverci.

Punce smo se sredi največjega naliva v Ljubljani odločile, da gremo za soncem, torej na obalo. Že takoj, ko smo avto prevzele, nas je presenetila njegova notranjost. Namreč sama zunanjost avtomobila je resnično kompaktna in zato ga na prvo žogo prej označiš kot terenca; pa ne zares! Njegova notranjost je resnično prostorna in tako se je 5 gospodičen na kavo zapeljalo v izjemnem udobju. Že sama vožnja je bila zaradi CITROËN ADVANCED COMFORT® tehnologije čisti užitek in mini zasebni žurki, ki smo si jo zahvaljujoč super sistemu združljivosti telefona in radia pripravile na poti, je piko na i postavilo sonce v Trstu. Prvi dan = kljukica!

Naslednji dan me je čakala drugačna vožnja. Mestna, torej dinamična. Ljubljana je bila to soboto polna turistov – nič čudnega, saj smo vanjo povabili pomlad vsaj 3 mesece prezgodaj! Hvala Bogu mi je bila v tem primeru v pomoč izjemna panoramska streha, ki je v malček zadušljivem mestu, omogočala občutek svobode. Moj SUV C3 Aircross tako tudi tokrat ni razočaral. Skupaj sva odčitavala znake za omejitev hitrosti, se vsak toliko ustrašila, če sva prepozno zavirala in je bil prednji avto (pre)blizu, ko sem bila utrujena, je sam vklapljal ter izklapljal dolge luči in ko sem ga hotela stlačiti v nagužvan parking, mi je pomagal parkirat – in to bočno! Drug dan = avto, zdi se mi, da se dobro ujameva!

Zadnji dan ga je čakal ultimativen izziv. Grem smučat. Ne sama, torej je treba v prtljažnik spravit ogromno opremo in s seboj vzet še dva prijatelja. Okej, če si res športno terensko vozilo, potem dragi Citroën C3 Aircross, zmoreš!

Prtljažnik deluje velik, naj bi imel 410L prostornine, katero smo povečali na 520L in tako enemu revežu, ki smo ga posadili na zadnjo klop odvzeli kakšen procent udobja. Trije ljudje, v svoji polni bojni smučarski opremi smo tako štartali v Triglavski narodni park. Na Gorenjskem nas je pričakala prava zima in spolzko cestišče, na kar nas je seveda opozoril tudi naš novi najboljši prijatelj, SUV C3 Aircross. Udobje je bilo spet na višku in vsaj zase lahko rečem, da sem navijala, da bi se zapeljali čim višje in si tako prihranili kakšnega višinca hoje. Želja je bila zaradi močnega vetra uslišana in tako smo se odpravili proti Komni. Avto se je v teh razmerah obnašal kot popolno terensko vozilo, Grip Control z Hill Assist Descent (ali sistemom za spust po klancu) je omogočil, da smo kontrolirali hitrost tako na samem vzponu, kot tudi na spustu in s tem je bil občutek vožnje resnično dober, varen in skontroliran. Tretji dan = Novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross, mela bi te! 

Seštevek vseh dni je v meni zasejal pozitivne občutke in zaključek, da se hočem o tem avtu malček bolj pozanimat. Na mestu oddaje sem tako postavila še nekaj vprašanj, ki se za punco za volanom spodobijo – predvsem me je zanimala možnost izbire notranjih ambientov, ki so vsak zase povsem unikatni. Naš avto se je podpisal z ambientom Metropolitan Grey, izmed vseh ponujenih pa me je najbolj prepričal ambient Hype Colorado… Le zakaj?

Za #vseplati mojega življenja, seveda!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s